Pompoen ovenschotel

Deze heerlijke ovenschotel, combineert smaken op een unieke wijze. Pompoen en spek gaan van nature uitstekend samen, maar de ui, feta en rode biet maken deze ovenschotel tot een totaal ander gerecht dan wat je gewend bent. De zoute smaak van de spek en de feta, in combinatie met het zoete van de pompoen, geven absoluut verdieping aan dit gerecht.
Knolselderij en aardappel geven meer ‘body’, waardoor dit gerecht een goede vulling geeft voor de koude maanden. Het gerecht kun je binnen het uur bereiden en is geschikt voor vier personen.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

Pompoen ovenschotel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.

  2. Verwijder de schil van de pompoen, snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden om de pompoen gebruiksklaar te maken en in stukken te snijden.

  3. Maak de knolselderij en rode biet schoon en snijd ze in stukken die zo groot zijn als de stukken pompoen.

  4. Schrob de aardappelen en snijd ook deze in even grote stukken als de rode biet, de knolselderij en pompoen.

  5. Snijd de ui in gelijke schijven.

  6. Meng alle gesneden groenten in een schaal en voeg er peper, zout en rozemarijn aan toe om het geheel op smaak te brengen.

  7. Meng ook de spekreepjes door de groenten en besprenkel het geheel met olijfolie in een ovenschaal.

  8. Stop ovenschaal met groenten en spek in de voorverwarmde oven en laat de schaal een half uur garen.

  9. Haal de schaal uit de oven en verdeel de feta over de groenten en speekreepjes, laat de ovenschaal een kwartier verder garen en vervolgens is de ovenschotel klaar.

Meer recepten

Pasta salade
Pasta salade
Meer Informatie
Pompoen soep
Pompoensoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Pompoentaart met pecannoten
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Pompoen ovenschotel
Meer Informatie

Social Media