Pompoentaart met pecannoten

De ideale taart om de herfst door te komen, maar ook heerlijk voor de rest van het jaar. Trek voor dit recept echt even de tijd uit, wanneer je deze pompoentaart voor het eerst maakt kan het allemaal best iets langer duren dan je verwacht.
Je kunt met 10 personen van deze taart eten, voeg slagroom toe of een beetje karamelsaus als je dat lekker vindt. Pompoen wordt in Nederland meestal alleen als decoratie gebruikt, terwijl het de ideale basis is voor veel verschillende gerechten.
In Amerika wordt pompoen al lange tijd gegeten, pompoentaart is één van de bekendste recepten waarin pompoen verwerkt wordt.

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

Deeg

Deeg

Pompoentaart met pecannoten

Bereidingswijze:

  1. We beginnen met het deeg. Mix de poedersuiker, boter en bloem (het liefst in een keukenmachine) tot het op kruimels gaat lijken.

  2. Voeg het citroensap en de eierdooier toe, om er deeg van te maken. Laat het deeg een uur in de koelkast koelen.

  3. Haal de bal uit de koelkast, rol het plat en bekleed de taartvorm met dit deeg. Laat de taartvorm een half uur koelen in de koelkast met het deeg daarin.

  4. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.

  5. Behang de randen van de taartvorm met het deeg, met aluminiumfolie.

  6. Stop de taartvorm in de oven een laat het deeg voor een minuut of 10 bakken.

  7. Verwijder de aluminiumfolie en laat het deeg zonder de folie nog eens 10 minuten bakken.

  8. Haal de taartvorm met het deeg uit de oven en zet de oven op dat moment op 180 graden Celsius.

  9. Smelt boter in een pan, bak de pompoen in een minuut of 5 bruin.

  10. Voeg suiker toe en laat dit karamelliseren om de stukjes pompoen heen.

  11. Voeg de rum vervolgens toe en laat het geheel pruttelen tot er een soort stroop ontstaat.

  12. De pecannoten kunnen vervolgens worden toegevoegd, roer het geheel door elkaar om een massa te maken.

  13. Stop de massa in de taartbodem die je eerder al in de oven hebt gegaard.

  14. Voeg nog meer pecannoten toe voor een extra ‘bite’ in de taart.

  15. Klop de eieren, met suiker, vanille, maple syrup en de citroenrasp. Het mengsel schenk je vervolgens over de stroperige massa met pompoen heen.

  16. Bak de pompoentaart voor ongeveer 40 minuten, tot de taart ver genoeg gerezen is.

  17. Eet de pompoentaart als deze nog een beetje warm is en voeg naar smaak slagroom en/of vloeibare karamel toe.

Meer recepten

Pasta salade
Pasta salade
Meer Informatie
Pompoen soep
Pompoensoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Pompoentaart met pecannoten
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Pompoen ovenschotel
Meer Informatie

Social Media