Pompoensoep

Pompoensoep is een eenvoudige soep die je in ongeveer 2 uur bereid. Je hebt er weinig werk aan, het is vooral een kwestie van wachten. Vind je de smaak van enkel pompoen eenzijdig? Dan kun je aan de pompoensoep ook nog andere groenten toevoegen, op deze manier kun je alle kanten op wat betreft de smaak.
De pompoen kun je vooraf koken of roosteren. Ik geef de voorkeur aan het roosteren van de pompoen, op deze manier heb je een heerlijke grillsmaak. Wanneer je de pompoen pureert, blijft deze smaak behouden en is de smaak van de soep iets spannender.

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

Pompoen soep

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.

  2. Snijd de pompoen in kleine stukjes, haal de zaadjes uit de pompoen en verwijder de schil.

  3. Gaar de stukken pompoen tot je ze zacht ziet worden in de oven, dit duurt ongeveer driekwartier.

  4. Haal de pompoen uit de oven en laat de pompoen afkoelen.

  5. Stop de pompoen in de keukenmachine of in een kom als je de staafmixer gaat gebruiken. Voeg de kippen- of groentebouillon toe en de pompoen, vervolgens pureer je dit met de staafmixer of keukenmachine.

  6. De slagroom, een klein beetje nootmuskaat, salie, peper en zout voeg je toe.

  7. Breng de pompoensoep aan de kook en voeg bij het serveren een schepje zure room toe als versiering en voor de smaak.


Meer recepten

Pasta salade
Pasta salade
Meer Informatie
Pompoen soep
Pompoensoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Pompoentaart met pecannoten
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Pompoen ovenschotel
Meer Informatie

Social Media