Compote

De Arabische keuken kent vele verrassingen, deze Arabische ovenschotel zit vol met de lekkerste kruiden en andere ingrediënten. De mix van kruiden, couscous, feta en pompoen geven een bijzondere combinatie om heerlijk van te genieten.
De Arabische ovenschotel kun je in een uur bereiden en is geschikt voor vier personen. Komijn en munt, zijn kruiden waar een Nederlander niet snel voor zal kiezen. De Arabische keuken is op dat gebied best even anders, gelukkig zijn er veel bekende smaken en maakt de tomaat en pompoen het gerecht heel toegankelijk.

De bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

Arabische ovenschotel met pompoen

Bereidingswijze:

  1. Leg de pompoenen op een verhitte grill met een beetje olijfolie, je mag de pompoenen een kwartiertje per kant grillen.

  2. Wacht tot de pompoenen zacht worden en snijd het vruchtvlees uit de pompoenen, hak het vruchtvlees fijn.

  3. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Bak in deze pan het gehakt, na 10 minuten mag je de komijn, tomatenpuree en couscous aan de pan toevoegen.

  4. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.

  5. Voeg een half glas water toe aan deze pan, laat de ingrediënten voor 10 minuten doorgaren.

  6. Voeg de pompoen aan deze pan toe en het grootste gedeelte van de feta. Stop de totale massa in een ovenschaal en doe er nog een klein beetje feta bij dat over is. Stop de schotel in de voorverwarmde oven en laat het geheel voor een minuut of 10 garen of tot de feta gesmolten is. Eetsmakelijk, de Arabische ovenschotel met pompoen is klaar!

Meer recepten

Pasta salade
Pasta salade
Meer Informatie
Pompoen soep
Pompoensoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Pompoentaart met pecannoten
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Pompoen ovenschotel
Meer Informatie

Social Media